, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Προς όφελος της Ρωσίας η κυπριακή κρίση"

poutinΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί άδικη την απόφαση για «κούρεμα» στις καταθέσεις στην Κύπρο σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης.

«Το γεγονός ότι γίνεται κατάσχεση χρημάτων καταθετών, μεταξύ των οποίων και Ρώσων, οπουδήποτε, είτε στην Κύπρο, είτε σε άλλες περιοχές, αυτό αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Και πρόσθεσε: «Για εκείνους τους ανθρώπους που πήγαν και επένδυσαν ή απλώς κατέθεσαν εκεί προσωπικά τους χρήματα στις τράπεζες, χωρίς να παραβιάζουν κανένα νόμο, ούτε της Κύπρου, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα τους κούρεψαν το 60% των καταθέσεών τους, άραγε είναι αυτό δίκαιο;».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας και ενθάρρυνε τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους γιατί, όπως τόνισε, η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την αστάθεια των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Όσο περισσότερο “κουρεύετε” τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Μάλιστα επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στην υπόθεση. «Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν», κατέληξε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.