, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσφυγή στη Διαιτησία ετοιμάζει ο ΟΑΣΘ

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καθοριστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να κατατεθεί η προσφυγή στη Διαιτησία για οφειλές ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Χρήστος Στεφανίδης. Ο ίδιος τόνισε: «Δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση στη σχετική επιστολή που στείλαμε στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, αναφορικά με τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης».
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έστειλε στα μέσα του Φεβρουαρίου επιστολή στα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία, ζητώντας να καταβληθούν στον Οργανισμό οι οικονομικές διεκδικήσεις του για την περίοδο ως τις 6/2. Στο μεταξύ, όπως επανέλαβε ο κ. Στεφανίδης ο ΟΑΣΘ εξακολουθεί να εισπράττει  ΦΠΑ με 13% και να αποδίδει με 24%. «Από τις 10/10/2016 θέσαμε το ζήτημα με το ΦΠΑ και ενώ φτιάχτηκε και σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), τελικά δεν ψηφίστηκε ποτέ» είπε.
Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 100 εκατ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 (47 εκατ. ευρώ και 53 εκατ. ευρώ ανά έτος, αντίστοιχα), πέραν της καταβληθείσας τακτικής οικονομικής επιχορήγησης. Μάλιστα, διευκρίνισε ο κ. Στεφανίδης, στο ποσό αυτό προστίθενται και άλλα 14,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον οργανισμό για το 2014, για τις οποίες έχει γίνει ήδη προσφυγή στη Διαιτησία και ενώ η υπόθεση συζητήθηκε τον Μάιο του 2016, ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.