, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρωτότυπη καμπάνια οδικής ασφάλειας made in… Thessaloniki

Ο Οίκος Τελετών Φάνης Μπαμπούλας & Υιός δημιουργεί, ανήμερα του Black Friday, μία καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια!
Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος Οίκος Τελετών της χώρας προσπαθεί να θίξει το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της χρήσης κινητών από πεζούς στον δρόμο, που έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και έχει τραυματίσει χιλιάδες άλλους.
Φαινόμενο που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, αναγκάζοντας κορυφαίες ειδησεογραφικά μέσα και εταιρείες να ασχοληθούν ερευνητικά με την περίπτωσή του.
Ενδεικτικά, σε άρθρο του το περιοδικό The Atlantic (2013) αναφέρει ότι μέσα σε 5 χρόνια (2005-2010), το ποσοστό των ατόμων που τραυματίστηκε στην Αμερική επειδή χρησιμοποιούσε το κινητό ενώ περπατούσε εξαπλασιάστηκε, καθώς τα 256 περιστατικά του 2005 έγιναν 1506 το 2010.
Παράλληλα, έρευνα της Ford το 2015 έδειξε ότι το 57% των χρηστών smartphones παγκοσμίως χρησιμοποιούν το κινητό τους όταν περνούν τον δρόμο!
Έτσι, ο Οίκος Τελετών Φάνης Μπαμπούλας & Υιός αποφάσισε να δημιουργήσει μία καμπάνια ενημέρωσης για το φαινόμενο, με πρωταγωνιστή τον #xaroulisbaboulas (σε ιδέα του Ευθύμιου Σαββάκη και οπτικοποίηση της Λυδίας Βαρελά), την πρώτη ολοκληρωμένη φιγούρα Οίκου Τελετών στον κόσμο, που έχει καταφέρει να γίνει viral με τα διαδικτυακά του κατορθώματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.