, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πως θα κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ωραία, χωρίς μαλακτικό;

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βγαίνουμε έξω το βράδυ και συνωστιζόμαστε σε μικρούς και κλειστούς χώρους, είναι ότι στην επιστροφή δεν μπορείς ούτε να σε πλησιάζεις (που λέει ο λόγος) μιας και τα ρούχα σου μυρίζουν σαν να έχεις αδειάσει πάνω σου ένα ολόκληρο τασάκι.

Γενικά τα ρούχα μας είναι αυτά που απορροφούν πάντα τις περισσότερες οσμές και σχεδόν ποτέ δεν είναι ωραίες. Πότε τσιγάρο, πότε κλεισούρα και πότε φαγητό, κάθε φορά πρέπει να αντιμετωπίσεις και κάτι διαφορετικό .
Υπάρχουν όμως κάποια έξυπνα tricks που θα σου λύσουν τα χέρια και τα ρούχα σου δεν θα θυμίσουν ποτέ ξανά παλιά ταβέρνα καπνιζόντων.
Δώσε προσοχή:
#1. Όταν επιστρέψεις από τη δουλειά ή την έξοδο σου βγάλε τα ρούχα σου και άπλωσε τα έξω στο σύρμα προκειμένου να αεριστούν για όλο το υπόλοιπο της ημέρας ή όλη τη νύχτα. Για να είμαστε ειλικρινείς το κόλπο αυτό δεν πιάνει 100%, ωστόσο δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.
#2. Πάρε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ και βάλε μέσα νερό και λίγο μαλακτικό ρούχων. Ανακίνησε καλά προκειμένου να ανακατευτούν και στη πορεία ψέκασε όλα τα ρούχα σου, αλλά και τις ντουλάπες, τα σεντόνια και τις κουρτίνες σου. Έτσι καμία δυσάρεστη οσμή δεν θα παραμείνει και όλα θα έχουν τη μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου.
#3. Αφού κρεμάσεις τα ρούχα σου στη ντουλάπα μπορείς να κάνεις ένα ακόμη κόλπο, προκειμένου να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ωραία. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι να εμποτίσεις μικρά κομμάτια βαμβάκι με το αγαπημένο σου άρωμα ή με κάποιο αιθέριο έλαιο και να τα κρεμάσεις σε διάφορα σημεία ή ακόμα και να τα βάλεις στις τσέπες των παλτών κ.ο.κ.
#4. Ένα συστατικό που απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι ξεκάθαρα οι κόκκοι του καφέ. Μπορείς λοιπόν να τους χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τα ρούχα σου σα να βγήκαν μόλις από το πλυντήριο. Πάρε ένα μικρό δοχείο γέμισε το με κόκκους καφέ και τοποθέτησε το μέσα στη ντουλάπα σου. Ο καφές θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα ρούχα σου θα μοσχοβολούν. Θυμήσου μόνο να αλλάζεις τους κόκκους μία φορά τον μήνα.
#5. Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή και άνοιγες όλα τα συρτάρια της μαμάς σου πως μοσχοβολούσαν; Η μαμά σου είχε το κόλπο και ήξερε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα της. Βρες ένα σαπούνι (που να σου αρέσει η μυρωδιά του) βγάλε το από το χαρτί του και τοποθέτησε το πάνω σε ένα μαντιλάκι μέσα στα συρτάρια σου. Τα ρούχα σου θα απορροφήσουν τη μυρωδιά του σαπουνιού έπειτα από τέσσερις ώρες.
Υ.Γ: Η λεβάντα και το λεμόνι είναι μία πολύ καλή ιδέα για σαπούνι για να επιλέξεις!queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.