, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ- Παπανδρέου

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον τέως πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη σημερινή τους συνάντηση σχετικά με τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος.

Οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε πόλεμο ανακοινώσεων, δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κόμματος.

Αρχικά, η Ιπποκράτους στην άτυπη ενημέρωσή της για τη συνάντηση των δύο ανδρών, άδειασε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος για την οικονομική διαχείριση κατά την περίοδο 2004-2011, καθώς και για τον χειρισμό του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καρφώνοντας στενούς του συνεργάτες, όπως τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση εκφράζοντας «την οργή του για τις απαράδεκτες άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της προεδρίας του».

Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κλίμα διάλυσης στο κόμμα εξαιτίας των πληροφοριών αυτών κάτι που όπως είπε δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. «Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές», αναφέρεται.

Απάντηση από την Ιπποκράτους

Στην ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου απάντησε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες», ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ «να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.