, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Πόλεμος" στις φυλακές Τρικάλων

elikoptero2Κινηματογραφική ήταν η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο  του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1  η εταιρεία από την οποία ενοικιάστηκε το ελικόπτερο για την επιχείρηση των Τρικάλων είναι η ίδια η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα Ριζάι το 2006. Μάλιστα φαίνεται ότι και στις δύο επιχειρήσεις έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο ελικόπτερο!

Το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε όπως έλεγε το σχέδιο πτήσης για τον προορισμό του. elikoptero

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά 4 άτομα σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης: ο χειριστής και ο τεχνικός, Έλληνες και δυο, και δυο δράστες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός. Έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Trikala

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, συνεχάρη θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς «οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας ενώ ο Υπουργός δικαιοσύνης θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.