, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσα κτήρια νοικιάζει το δημόσιο…

ktimatikiΣτις 2.389 ανέρχονται οι συμβάσεις μισθώσεων κτηρίων για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με το αρχείο που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν κτήρια στο δημόσιο και ποια η διαδικασία με την οποία επελέγησαν τα κτήριά τους για μίσθωση.

Όπως ενημερώνει τον βουλευτή ο υπουργός, «οι μισθώσεις κτηρίων για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών διενεργούνται από τις Κτηματικές Υπηρεσίες, που είναι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών».

«Η διενέργεια μίσθωσης γίνεται κυρίως μέσω δημόσιων διαγωνισμών και κατ’ εξαίρεση με απευθείας μίσθωση, όπως προβλέπει το Διάταγμα 19/1932 και μετέπειτα ο Ν. 3130/2003», συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.

Σχετικά με την αιτούμενη δημοσιοποίηση στοιχείων των ιδιοκτητών των μισθωμένων κτηρίων για τον στενό δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι έχει απευθυνθεί ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

naftemporiki

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.