, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πώς θα πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών για το χαράτσι στη ΔΕΗ, που είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτος.

Το σίγουρο για την ώρα είναι, ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα έρθει σε ένα ενιαίο σημείωμα με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με το συγκεκριμένο φόρο και το 2011,

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους δανειστές ότι ήταν προτιμότερο το ειδοποιητήριο να αποσταλεί με ξεχωριστό σημείωμα και επικεντρώνει την προσοχή της στο να μοιραστεί σε πέντε ισόποσες δόσεις.
Και αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο και θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των τροϊκανών, παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις
«Η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος πάντως παραδέχτηκε ότι ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι’ αυτό το χαράτσι του 2012.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το χαράτσι θα αποτελέσει παρελθόν από το 2013, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει για το 2012.
Η λυπητερή των ειδοποιητηρίων θα έρθει είτε στο τέλος Ιουλίου είτε στις αρχές Αυγούστου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.