, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρεκόρ επιτυχιών σε… δημόσιο σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το ποσοστό επιτυχίας έφθασε το 70% και έρχεται να προστεθεί στο καθόλου άσχημο ποσοστό του 60% επιτυχόντων της περσινής σχολικής χρονιάς.  Το ίδιο εντυπωσιακός είναι και ο γενικός βαθμός πρόσβασης που κατάφεραν πολλοί μαθητές…
Από τους 119 μαθητές του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού Περαίας, που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι… 84! Το ποσοστό επιτυχίας έφθασε το 70% και έρχεται να προστεθεί στο καθόλου άσχημο ποσοστό του 60% επιτυχόντων της περσινής σχολικής χρονιάς.  Το ίδιο εντυπωσιακός είναι και ο γενικός βαθμός πρόσβασης που κατάφεραν πολλοί μαθητές. Ο Θεόδωρος Δήμκας με 19.493 και ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος με 19309 μόρια, είναι πλέον φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. ενώ ο Ιωάννης Παλαιοβρυσιώτης με 18.519 και ο Χρήστος Παπανδρέου με 17106, της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με πάνω από 17.000 μόρια εισήχθησαν οι: Δημήτρης Θεοδωρίδης, (Βιολογίας Α.Π.Θ.), Θεόκλεια Γκατζιανίδου (Χημείας ΑΠΘ), Χρήστος Κορσκετίδης (Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Βενετία Μενδρινού (Ψυχολογία ΑΠΘ), Πασχάλης Αδαμίδης και Αθανάσιος Παπακώστας (Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ), Ειρήνη Ταρέλλι (Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ), Δήμητρα Παπούλη (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας), Αριστοτέλης Στυανίδης (ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης), Μαρία – Καλλιόπη Μακρή (Πυροσβεστικής Ακαδημίας).
Με υπεύθυνους καθηγητές τους: Αικατερίνη Χρηστίδου, Αναστάσιο Αλευρίδη και Παναγιώτα Κυρανίδου, οι μαθητές της Β΄ τάξης Αθανάσιος Αβραμίδης, Ευσταθία Ατματζίδου και Ιωάννης Νιαροπέτρος απέσπασαν το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Euso 2017 (Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας) υπό την εποπτεία των ΕΚΦΕ . Οι Αναστασία Μαυρίδου και Μαρία Ξουρή της Β΄ τάξης διακρίθηκαν πανελλαδικά και απέσπασαν έπαινο στο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ). Η Αναστασία Μαυρίδου, της Β΄ τάξης διακρίθηκε στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» και προκρίθηκε για το Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» με υπεύθυνο καθηγητή τον Ηλία Κατσιμαγκλή. Η Νάνσυ Μπράμα της Β΄ τάξης διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης Μαντουλίδη αποσπώντας, στην κατηγορία της Ζωγραφικής, το 2ο Βραβείο και το 1ο Βραβείο κοινού με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κωνσταντία Παπαλέξη.
Στο Διαγωνισμό σχολείων Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» στην κατηγορία της Ζωγραφικής διακρίθηκαν: η Νάνσυ Μπράμα της Β΄ τάξης (1ο Βραβείο), η Λιλάι Μαρίνα και η Μισκαριάν Φωτεινή της Α΄ τάξης  (4ο Βραβείο) με υπεύθυνες καθηγήτριες: την Ζωή Ζάρρα και την Κωνσταντία Παπαλέξη. Η Αναστασία Περίκου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου στο περσινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα TAEKWODO κατάφερε να έρθει πρώτη και ο Στυλιανίδης Αριστοτέλης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα.
“Με εφόδια τα νιάτα τους και τη δύναμη της θέλησης, ευχόμαστε όλοι οι μαθητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να είναι πάντα δημιουργικοί και να διακρίνονται στους τομείς που έχουν επιλέξει έχοντας βοηθούς και συνοδοιπόρους τόσο τους γονείς όσο και τους καθηγητές τους, δηλώνει ο Διευθυντής του Σχολείου” Κωνσταντίνος Βαλσαμάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.