, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Επί τάπητος τίθεται σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεών των φαρμακοποιών της Αττικής κατά τη συνεδρίαση μελών του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Ο ΦΣΑ δεν χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, επί έξι συνεχείς εβδομάδες και σήμερα συνεδριάζει προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οι φαρμακοποιοί  είχαν ψηφίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κώστας Λουράντος, συσχετίζει την παύση των κινητοποιήσεων του συλλόγου με την ολική αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ, τόσο για το τρέχον έτος (125 εκατ. ευρώ) όσο και για το έτος 2011 (270 εκατ. ευρώ σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους). Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των υπολοίπων μελών του ΔΣ, στην πλειοψηφία τους, εμφανίζονται με υποχωρητική διάθεση σε ό,τι αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.