, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σήμερα η τελετή εγκαινίων της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Α.Π.Θ.

Σήμερα στα 17:00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. θα γίνει η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής.
Υπενθυμίζεται πως η Έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» και βασικοί της στόχοι είναι η έρευνα, η μελέτη και η συστηματική καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού Πόντου κατά τους Νεότερους Χρόνους (από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και έπειτα) και τη διδασκαλία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την ίδια περίοδο.
Η Έδρα θα συνδεθεί με τις δομές, τα προγράμματα σπουδών και τα ερευνητικά προγράμματα που υφίστανται ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, καθώς επίσης θα συντονίσει, θα συστηματοποιήσει και θα καθοδηγήσει την έρευνα, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ελληνισμού του Πόντου.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της κ. Μελίνας Ασλανίδου και των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη.
Στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ θα παρουσιάζεται η θεματική έκθεση «Η Παιδεία στον Πόντο» από τη συλλογή του κ. Στέργιου Θεοδωρίδη «Εν Πόντω-Συμβολή στη Μνήμη».
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και είναι ανοιχτή για το κοινό.
Πηγή: auth.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.