, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαλπιγγίδης: Φέτος νιώθω πιο ήρεμος

949877

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για τον ΠΑΟΚ του 2012, τη σεζόν που διανύουμε και τόνισε πως στόχος του δικεφάλου είναι να φτάσει στην κορυφή και να απομακρυνθεί από τον τρίτο της βαθμολογίας της Super League.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα Σπορ του Βορρά:

«Είχα την ατυχία στην αρχή της περιόδου να σπάσω το δάχτυλο μου και στη συνέχεια προσπάθησα να βρω και πάλι τον ρυθμό μου. Συνολικά, πάντως, θεωρώ ότι είχα ένα καλό εξάμηνο και, φυσικά, θέλω να δώσω στη συνέχεια περισσότερα στην ομάδα, γιατί ξέρω ότι μπορώ να το κάνω.

Τι εύχεται για το νέο έτος: Εύχομαι να έρθουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων και να παραμείνουν και μετά τις γιορτές. Δεν μπορώ να ευχηθώ κάτι άλλο, μετά φυσικά από την υγεία, πέρα από το να βλέπουμε στη νέα χρόνια χαμογελαστά πρόσωπα και μια αλλαγή προς το καλύτερο στην καθημερινότητά μας. Ολος ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, αν και κάποιοι από εμάς είμαστε περισσότερο τυχεροί κι αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίζουμε.

Για την συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη: Τόσο με τον Γιώργο Δώνη, όσο και με το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο, έχουμε μια καλή συνεργασία. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε στις καθημερινές προπονήσεις, είτε στη διάρκεια των αγώνων. Μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο και είναι φυσιολογικό να διακατέχεται από καινούργιες ιδέες.

Για το γεγονός ότι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος: Είναι μια κολακευτική διάκριση για μένα. Φυσικά, δε θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης του εαυτού μου με παίκτες-“ιερά τέρατα” που έχουν περάσει από την ομάδα. Μετρώντας συνεχώς γκολ και αριθμούς, μπαίνεις αυτομάτως σε διαδικασία σύγκρισης. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω, ούτε και να το σκέφτομαι. Σέβομαι και αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα των παικτών, που έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον ΠΑΟΚ και, την ίδια στιγμή, χαίρομαι και για την προσωπική μου επιτυχία.

Για τον Κώστα Κατσουράνη: Πολλά μπορεί να προσφέρει, αφού πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη, που έχει αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Αν μου επιτρέπεται ν’ αναφερθώ στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, θα έλεγα ότι πρόκειται για έναν παίκτη, που μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητά του μπορεί ν’ ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, σύμφωνα με τις επιθυμίες και της τεχνικής ηγεσίας. Αν μη τι άλλο, ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας.

Για την θέση που επιθυμεί να αγωνίζεται: Δεν είμαι ο αρμόδιος για ν’ απαντήσω σ’ αυτή την ερώτηση. Εμείς θα πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτά που μας ζητά ο προπονητής. Να πειθαρχούμε και να εκτελούμε τις εντολές του. Προσωπικά, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, είτε παίζω δεξιά, είτε παίζω μπροστά. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να κάνω όσο το δυνατό καλύτερα τη δουλειά μου. Για έναν επιθετικό, που θα έχει δίπλα του έναν ακόμη κυνηγό, είναι πιο εύκολο να φθάσει στο γκολ. Εξαρτάται, όμως, και από το παιχνίδι. Εφόσον η ομάδα έχει την επιθετική ορμή και την κυριαρχία, θα είναι επίσης κοντά στο γκολ ακόμη κι όταν παίζει με δύο πλάγιους και έναν φουνταριστό στη γραμμή κρούσης. Δεν μιλάμε για δύο όμοιες περιπτώσεις, αφού έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα.

Για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: Πρόκειται για παιδιά που διακατέχονται από όνειρα και φιλοδοξίες. Ξέρουν καλά πού βρίσκονται και καταβάλλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που διαπιστώνω προσωπικά σ’ αυτά τα παιδιά είναι η έντονη επιθυμία τους να καθιερωθούν στην ομάδα και να της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάποιες φορές τους πειράζει και τους προκαλεί στενοχώρια όταν δεν αγωνίζονται. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, και το γνωρίζουν καλά.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί πλέον να προσεγγίζει πρωτοκλασάτα ονόματα: Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, αφού μιλάμε για μια υγιή ομάδα, την οποία χαρακτηρίζει η σταθερότητα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας την ομάδα απ’ έξω, αλλά, πολύ περισσότερο, το βιώνουμε εμείς οι παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι συμπαίκτες μου. Οποιοσδήποτε παίκτης θα ήθελε να αποτελεί μέλος μιας ελκυστικής ομάδας, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ.

Για τον παίκτη, που αν έρθει τώρα στον ΠΑΟΚ θα βοηθήσει κατά τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας της σεζόν: Εγώ ξέρω ποιος είναι ο παίκτης που περιγράφετε, αλλά δεν θέλω να σας πω (γέλια). Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αυτή, πάντως, είναι μια καλή ερώτηση για τον προπονητή. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι εδώ για να μας απαντήσει.

Για τις προσδοκίες του για το 2013: Θέλουμε να πλησιάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο και να απομακρυνθούμε από τον τρίτο. Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ακριβώς με τον τρόπο, με τον οποίο έχουμε φθάσει εδώ που είμαστε, κοιτώντας, δηλαδή, το κάθε ματς ξεχωριστά. Και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Σε ατομικό επίπεδο, πρώτα απ’ όλα θέλω να έχω την υγεία μου και, από εκεί και πέρα, να δίνω σε κάθε αγώνα τον καλύτερο μου εαυτό.

Για τον έντονο τρόπο, με τον οποίο πανηγύρισε το πρώτο γκολ που πέτυχε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα: Σχολιάστηκε απ’ όσους θέλουν να μένουν σε κάποια πράγματα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν συμβεί κατά το παρελθόν. Ετσι μου βγήκε εκείνη την ώρα ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, χωρίς να έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα σε έναν ή δύο μήνες. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχα σκοράρει στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Αιγινιακό, κάτι που είχα πανηγυρίσει με διαφορετικό τρόπο. Εγώ, γενικότερα, αισθάνομαι καλά. Σήμερα, μπορώ να σας πω, ότι αισθάνομαι μια χαρά εδώ που βρίσκομαι, αισθάνομαι όμορφα, και πάντα λειτουργώ και πράττω έτσι όπως ακριβώς αισθάνομαι. Χωρίς αμφιβολία, φέτος νιώθω πιο ήρεμος, σε σχέση με το πώς αισθανόμουν πέρσι και πρόπερσι στην ομάδα. Αυτό μπορώ να σας το καταθέσω με σιγουριά.

Για το τι έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια: Ισως να έχει αλλάξει η καθημερινότητά μου. Δεν λέω ότι πέρσι και πρόπερσι δεν αισθανόμουν καλά. Πιθανώς, όμως, υποσυνείδητα να μ’ επηρέαζαν κάποια πράγματα, κάποια αρνητικά γεγονότα. Οσοι ζούσαν από μέσα την ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια, γνωρίζουν ποια προβλήματα είχαν να αντιμετωπίσουν. Φέτος η κατάσταση, όπως έχω εξηγήσει, είναι καλύτερη και αυτός είναι ένας λόγος για μένα να αισθάνομαι πιο ήρεμος. Ισως, πάλι, να είναι ο χρόνος που κυλάει και ωριμάζουμε.

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.