, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαουδική Αραβία: Αυτός είναι ο νέος διάδοχος του θρόνου

REUTERS/HANDOUT

Διάδοχο του θρόνου διόρισε τον 31 ετών γιο του, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διόρισε ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, αντικαθιστώντας τον ανιψιό του, Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ, ο οποίος διατηρούσε έως σήμερα τη συγκεκριμένη θέση.
Το διάταγμα του βασιλιά σημαίνει αυτόματα ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ διορίζεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Ο 57χρονος πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ, εκτός της απώλειας της διαδοχής, απομακρύνεται και από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε πίστη στον νέο διάδοχο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.
Ο βασιλιάς Σαλμάν ανήλθε στον θρόνο τον Ιανουάριο του 2015, μετά τον θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ.
Συνήθως οι Σαουδάραβες μονάρχες βασιλεύουν σε ηλικίες άνω των 70 ετών.
Ο 81χρονος βασιλιάς Σαλμάν φέρεται εξάλλου να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Ο νέος διάδοχος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της μέχρι σήμερα αποτυχημένης στρατιωτικής επέμβασης των σουνιτικών μοναρχιών του Αραβοπερσικού Κόλπου στην Υεμένη εναντίον των ιρανόφιλων, σιιτών ισλαμιστών ανταρτών Χούδι.
Θεωρείται επίσης ότι διατηρεί αγαστές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και την κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.