, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεμινάριο για την ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Terre des Hommes», διοργανώνει μεθαύριο, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, σεμινάριο προετοιμασίας προσφύγων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας με θέμα: «Το βιογραφικό σημείωμα και η συνέντευξη επιλογής».
Το σεμινάριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30 πρόσφυγες, θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 2 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος που υλοποιούν αυτή την περίοδο η «ΑΡΣΙΣ» και η «Terre des Hommes», το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας (Δερβένι ALEXYL, Δερβένι Δίον (Hope)) που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης και στις Μουριές Κιλκίς.
Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.