, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για κάλυψη 400 θέσεων, είχαμε… 31.000 υποψηφίους»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2016.
Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών, αλλά και στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «πολιτών οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες για τη χώρα, θα είχαν εργασία και θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμοι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσει αυτή η περίοδος όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορεί αξιοκρατικά και μέσω των εγγυήσεων που δίνει το ΑΣΕΠ, να προχωρήσει και η γενικότερη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση». Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο σημείο αυτό στην πρωτοποριακή διαδικασία για την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επιλογή των Γενικών Διευθυντών.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε ότι η έκθεση περιλαμβάνει προτάσεις βελτίωσης στον ευαίσθητο τομέα των προσλήψεων και πως το 2016 «με τους γνωστούς περιορισμούς που υπήρχαν στο μόνιμο προσωπικό, έγιναν 5.000 προσλήψεις και περίπου 12.000 στο εποχικό και έκτακτο προσωπικό». Ο κ. Καραβοκύρης αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λόγω των προβλημάτων που η κρίση προκάλεσε στον εργασιακό τομέα, αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα «σε έναν διαγωνισμό για κάλυψη 400ων θέσεων, είχαμε 31.000 υποψηφίους». Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ συμπλήρωσε πως έχουν γίνει αρκετά βήματα και στον τομέα της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι «ένα έργο που ξεκίνησε, κ. Βούτση, επί των ημερών σας, ως Υπουργού Εσωτερικών, για τις επιλογές και την αξιολόγηση των συντονιστών των αποκεντρωμένων διοικήσεων, ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.