, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε δύο εβδομάδες η νέα κυβέρνηση

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Σερβία, όπως προέκυψε από τις συνομιλίες που είχαν εκπρόσωποι του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και του συνασπισμού κομμάτων υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS).

Μετά τη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών, ο επικεφαλής του SNS Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία για τους πολιτικούς στόχους της νέας κυβέρνησης και τα αποτελέσματα που θα πρέπει να φέρει το κυβερνητικό έργο.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Βούτσιτς επιβεβαίωσε μόνο ότι του νέου κυβερνητικού σχήματος θα ηγηθεί ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του SPS είπε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα ζητήματα του παρελθόντος, αλλά υπάρχει συμφωνία στον κοινό στόχο για αλλαγή του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας προς το καλύτερο.

Επίσης, οι δύο πλευρές μοιράζονται τον κοινό στόχο του να καταστεί η Σερβία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σημαντικός παράγοντας για την περιφερειακή σταθερότητα, αλλά και να απαλλαγεί η χώρα από κάθε μορφή εγκλήματος και διαφθοράς, με την καθιέρωση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.