, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε νέα απεργία οι δημοσιογράφοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επαναφέρει στη Βουλή την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:
Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.  Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
2.   Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3.   Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4.   Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
5.   Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
6.   Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
7.   Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερς και εφημεριδοπώλες αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.
Οι Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να προβάλλουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της 48ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να πάρουν μέρος επίσης στις στάσεις εργασίας του κλάδου μας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από 10.00-14.30 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από 16.00-19.00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.