, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Πορτογαλία λόγω καύσωνα

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται σήμερα και η Πορτογαλία, με «πορτοκαλί» συναγερμό να έχει ανακοινωθεί για τις περιοχές της Γκουάρντα, Καστέλου Μπράνκου, Πορταλέγκρε, Έβορα και Μπέζα, όπου κατά τόπους αναμένονται θερμοκρασίες που ενδέχεται να φθάσουν και τους 45οC, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι παραπάνω περιοχές θα παραμείνουν σε κατάσταση “πορτοκαλί” συναγερμού (δεύτερη βαθμίδα επικινδυνότητας) έως το Σάββατο στις 21.00 τοπική ώρα. Εξίσου σε αυξημένο “κίτρινο” συναγερμό, έως τις 22.00 της Παρασκευής, έχουν κηρυχθεί λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών κι οι περιοχές της Μπράγκα, Βίλα Ρεάλ, Βιζέου, Μπραγκάνσα, Σετούμπαλ και Φάρου.
Όσον αφορά τις κατά τόπους θερμοκρασίες, στη Λισαβώνα ενδέχεται να φθάσει το θερμόμετρο στους 33 βαθμούς, στη Μπράγκα, τη Βίλα Ρεάλ και το Βιζέου τους 35, στη Μπραγκάνσα τους 37, στο Πορταλέγκρε τους 41οC, στο Σανταρέμ τους 37, στην Έβορα τους 45, στην Μπέζα τους 44οC.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.