, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σινεμά στο χωριό-Κινηματογραφικές προβολές στον Παρθενώνα Χαλκιδικής!

Για κινηματογραφικές προβολές κάτω από τα αστέρια προσκαλεί το Parthenώn Film Festival για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής!
Η γραφική πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, θα μετατραπεί για τρεις βραδιές, από τις 14 έως 16 Ιουλίου 2017, σε μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά με κλασικά έργα της 7ης τέχνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το 3ο «Parthenώn Film Festival» κάνει πρεμιέρα με το γαλλικό φιλμ νουάρ «Ασανσέρ για Δολοφόνους» του Λουί Μαλ. Ο μουσικός Παντελής Στόικος θα συνοδεύσει την προβολή με την τρομπέτα του, «συνομιλώντας» με τις θρυλικές τζαζ μελωδίες του Μάιλς Ντέιβις.
Το Σάββατο, θα προβληθεί «Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου» του Γούντι Άλεν και το Φεστιβάλ θα κλείσει με το γαλλικό μιούζικαλ «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί. Ως ειδική προβολή, φέτος επιλέχθηκε το «Meshes of the Αfternoon» των Μάγια Ντέρεν και Αλεξάντερ Χαμίντ, που θα προλογίσει το «Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου».
Παράλληλα, το φεστιβάλ στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενώντας το υποψήφιο για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη και το βραβευμένο με Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «Σύκο» του Νικόλα Κολοβού.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.