, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Σκουπίζει" όλα τα παλιά σαραβαλάκια των δρόμων ο δήμος Θεσσαλονίκης!

saravalaki
Εκστρατεία για να συγκεντρωθούν όλα τα σαραβαλάκια, τα παλιά αυτοκίνητα, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης και παγίδες για τους πεζούς, ενώ παράλληλα “κόβουν” πολύτιμες θέσεις παρκαρίσματος, ξεκινά η διοίκηση του κεντρικού δήμου.
“Θα μαζέψουμε όλα τα εγκαταλειμμένα που αποτελούν ρύπο για την πόλη. Θα τα φωτογραφίζουμε για να ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι και μετά θα τα πηγαίνουμε στο αμαξοστάσιο του δήμου. Εκεί, θα τα προστατεύουμε μέχρι να γίνει η διαδικασία να αποσυρθούν από εταιρία ανακύκλωσης και στη συνέχεια να καταστραφούν”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι επιστάτες του Δήμου Θεσσαλονίκης που βγαίνουν στους δρόμους ελέγχουν για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια έχουν περισυλλεγεί από τους δρόμους συνολικά 532 οχήματα.
Συγκεκριμένα, το 2014 αποσύρθηκαν 196 παλιά αυτοκίνητα, το 2015 ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 209, ενώ το τρέχον έτος -μέχρι σήμερα- αποσύρθηκαν άλλα 127 από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της Θεσσαλονίκης.
Σε περίπτωση, όμως, που και οι δημότες επιθυμούν να προχωρήσουν σε καταγγελία, μπορούν να το πράξουν είτε τηλεφωνικά στην αντιδημαρχία Καθαριότητας είτε εγγράφως με αίτημα τους σε οποιαδήποτε δημοτική κοινότητα αλλά και στο δημαρχείο είτε ηλεκτρονικά στην εφαρμογή “Βελτιώνω την πόλη μου” στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Από τη στιγμή που θα εντοπιστεί ένα παλιό αυτοκίνητο, ο κεντρικός δήμος, προχωράει στην επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο και μετά από 45 ημέρες αποσύρεται από εταιρία ανακύκλωσης.
«Στα εγκαταλειμμένα, τα σαραβαλάκια που τα παρατάνε οι οδηγοί στο δρόμο, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο και μετά από 45 ημέρες να αποσυρθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι οδηγοί με το που βλέπουν το ειδικό αυτοκόλλητο, το μετακινούν λίγα μέτρα πιο κάτω στο δρόμο και τότε πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία και πάλι από την αρχή», υποστήριξε ο κ.Παππάς.
Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως «επειδή δημιουργείται πρόσθετη γραφειοκρατία έχω δώσει σαφή, γραπτή εντολή, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι βρωμερά και τρισάθλια και αποτελούν ρύπο, να τα μαζεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες».
Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο αποσυρθεί, εάν μέσα σε δέκα ημέρες δεν αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, το όχημα θα καταστραφεί και θα εκδοθεί πιστοποιητικό καταστροφής. Σε περίπτωση που διεκδικήσει ο δικαιούχος να το πάρει πίσω θα πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο καθαριότητας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.