, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοφία η υπερήφανη…

Αγαπητή Σοφία,
Θα ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη για το γεγονός πως δεν πρόκειται να αναφέρω το επώνυμο σου. Επειδή είμαστε και εμείς υπερήφανοι για τη μικρή αυτή εφημεριδούλα που βγάζουμε, από το μετερίζι αυτό δεν θα σου κάνουμε διαφήμιση. Δεν θα το κάνουμε, όμως και για ένα πρόσθετο λόγο.
Γιατί αντιλαμβανόμαστε τη μηδαμινότητα μας μπροστά στο μεγαλείο του οχτασέλιδου βιογραφικού σου (με τα δωδεκάρια γράμματα) για το οποίο τόσο υπερήφανη είσαι. Και όχι μόνο αυτό. Θέλουμε να σε συγχαρούμε, γιατί μόνο ένας περήφανος άνθρωπος όπως εσύ θα έκανε μόνο δώδεκα απολύσεις σε ενάμισι χρόνο για να …ξεβρομίσει ο τόπος από τις κουφάλες τους δεξιούς (που συνηθίζουν να λένε οι δήθεν προοδευτικοί, που παριστάνουν τους αριστερούς, φυσικά μόνο στα λόγια), για να εξυγιανθεί το κανάλι που ανέλαβες να διοικήσεις, όπως υποστηρίζεις εσύ.
Και προφανώς έχεις εσύ δίκιο Σοφία μου. Με το πλούσιο αυτό παλμαρέ, με τη μεστή εμπειρία σου σε θέματα επιστημών της αγωγής και την ευδόκιμη διδασκαλική θητεία σου στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ήταν προφανές αγαπητή Σοφία από την πρώτη στιγμή πως θα μεταμόρφωνες τα δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι υπερήφανη για το μικρό θαύμα που πέτυχες σε 19, μόλις, μήνες μέσα.
Εκτός από τα υψηλότατα νούμερα της ακροαματικότητας, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί πέτυχες το σημαντικότερο, να δώσεις έναν πολυπολιτισμικό, προοδευτικό, εναλλακτικό αέρα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, να γκρεμίσεις το συντηρητισμό και τον εθνικισμό, να φέρεις φρέσκο αέρα βρε παιδί μου στην καταχνιά.
Γι’ αυτό Σοφία και εγώ πρώτος σε χειροκρότησα όταν για παράδειγμα έκοψες την εκπομπή εκείνης της… χουντικιάς της δημοσιογράφου που ΤΟΛΜΗΣΕ να χρησιμοποιήσει τον όρο «Βόρεια Ήπειρος» προκαλώντας τον φίλο αλβανικό λαό και όλους τους νοσταλγούς του συντρόφου Εμβέρ. Και πολύ επιεικής ήσουν Σοφία. Κανονικά θα έπρεπε να την παραδώσεις στις αλβανικές αρχές, για τα περαιτέρω…
Ξέρω ότι με διαβάζεις Σοφία μου και σε ευχαριστώ για το πολύτιμο χρόνο που σπαταλάς. Περιμένω το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να σε απολαύσω ξανά στον τηλεοπτικό δέκτη. Θα τα λέμε.
Στο επόμενο φύλλο θα θυμηθούμε την ιστορία εκείνου του… λεβέντη, του συνδικαλιστή, που κάποτε… μυξόκλαιγε για τα παιδάκια του έξω από το γραφείο ενός δημάρχου και τώρα κορδώνεται, περιχαρής δίπλα στους νέους του φίλους.
Καλό καλοκαίρι να’ χουμε!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.