, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην Ιταλία 3χρονη για μεταμόσχευση καρδιάς!

     
metamosxeushΚοριτσάκι τριών ετών  που πάσχει από οξεία μυοκαρδίτιδα, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, μεταφέρθηκε στην Ιταλία  προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

    Η περίπτωση του μικρού κοριτσιού αναφέρθηκε, τα Χριστούγεννα, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων από τους θεράποντες ιατρούς του στο νοσοκομείο «Μητέρα». Συνεχείς ήταν οι  ενέργειες του ΕΟΜ για ανεύρεση του κατάλληλου κέντρου στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβληθεί το παιδί σε μεταμόσχευση.

    Η μικρή ασθενής μεταφέρθηκε χθες με αεροσκάφος Empire της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Bambino Jesus.  Το κοριτσάκι θα υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης τεχνητής υποστήριξης της καρδιάς, ώσπου να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.

   Σημειώνεται ότι η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ

 

#Tags: Ιταλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.