, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στηρίζει τους ναύτες του ο Α/ΓΕΕΘΑ

naftes-anastashΚανένα θέμα δεν υπάρχει για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από το βράδυ της Ανάστασης, όπου ναυτικοί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο έξω από τη μητρόπολη Αθηνών, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος έψαλλε το Χριστός Ανέστη.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο parapolitika.gr, είπε πως «Οι μαθητές των παραγωγικών Σχολών ενήργησαν σύμφωνα με τη διαταγή μου που έχω εκδώσει εδώ και δύο χρόνια περίπου, στην οποία σημειώνεται ότι όποτε ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος τα τμήματα των ΕΔ που βρίσκονται παρατεταγμένα για την απόδοση τιμών ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο. Τόσο απλό. Αυτό γίνεται εδώ και περίπου δύο χρόνια και το έχεις διαπιστώσει και εσύ επανειλημμένως. Να προσθέσω δε ότι για δεκαετίες, εγώ το θυμάμαι ως Εύελπις που πηγαίναμε έξω από την Μητρόπολη σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αμέσως μετά το πρώτο Χριστός Ανέστη του ιερέα, η μουσική μπάντα παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο. Γιατί τώρα προκάλεσε τόσο εντύπωση που τα παιδιά τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο;».

Στο ερώτημά μας περί του αν ίσως χρειαζόταν κάποιος καλύτερος συντονισμός για να μην συμπέσουν να ακούγονται την ίδια ώρα το Χριστός Ανέστη και ο Εθνικός Ύμνος, ο Αρχηγός μας είπε ότι για τις ΕΔ δεν πρόκειται να αλλάξει η διαταγή και τα τμήματα όταν παιανίζεται ο Εθνικός Ύμνος θα τον τραγουδούν σε στάση «παρουσιάστε όπλα». Αν κάποιος άλλος το επιθυμεί ας διατυπώσει επίσημα το αίτημα και τότε θα εξεταστεί. Απ’ ότι ξέρω όμως κανένας ιερεύς και πολύ περισσότερο ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε δυσανασχέτησε, ούτε και μου διαμαρτυρήθηκε. Όλα αυτά προήλθαν από κάποιους που είναι εμφανές ότι αγνοούν τις διαταγές και το τελετουργικό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.