, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη Θεσσαλονίκη το μπαλέτο καλλιτεχνικού πατινάζ "Moscow on Ice"

Το φημισμένο ρωσικό μπαλέτο καλλιτεχνικού πατινάζ “Moscow on Ice” εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη όπου οι 25 χορευτές του θα παρουσιάσουν κλασικά παραμύθια όπως η “Σταχτοπούτα”, ο “Καρυοθραύστης” και η “Ωραία Κοιμωμένη”, με θεαματικούς χορούς και ακροβατικά επί πάγου, συνοδευόμενοι από τη μουσική των Τσαϊκόφσκι, Ρίμσκι – Κορσακόφ, καθώς και σύγχρονων συνθετών.
Υπέροχα κουστούμια, πλούσια σκηνικά και άρτια τεχνική χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις του μπαλέτου, που είναι το πρώτο επαγγελματικό στον πάγο και ιδρύθηκε στην Σοβιετική ένωση το 1957, από το γνωστό χορογράφο Leonid Lavrovski, ο οποίος ήταν τότε ο διευθυντής των Bolshoi στη Μόσχα. Σκηνοθέτησε την πρώτη παραγωγή που έκανε πρεμιέρα το 1959. Μετά ξεκίνησε η περιοδεία στη Σοβιετική Ένωση και σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία, Γαλλία, Αργεντινή, Ινδία, Συρία, Αυστραλία, Ισραήλ, Μεξικό, Αίγυπτο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και σε πολλές άλλες χώρες, οι Θεατές με θυελλώδεις επευφημίες παρακολούθησαν το μοναδικό αυτό θέαμα.
Όλα αυτά τα χρόνια ένας μεγάλος αριθμός από ταλαντούχους σκηνοθέτες και χορογράφους συνεισέφεραν στα προγράμματα του «Moscow on ice», μεταξύ αυτών οι φημισμένοι καλλιτέχνες από τα Bolshoi, Yuri Kondratov και Vladimir Tikhonov.
Για αρκετά χρόνια διευθυντής ήταν ο φημισμένος Σοβιετικός χορογράφος Mikhail Godenko. Κατά την τρέχουσα περίοδο το «Moscow on ice» διευθύνεται από τον Igor Shapovalov.
Moscow on Ιce Βallet. Χορευτικό Υπερθέαμα πάνω στον Πάγο. Σύνθεση Καλλιτεχνικού Πατινάζ, Μπαλέτου και Τσίρκου στον Πάγο! Απολαύστε ένα μοναδικό υπερθέαμα στον πάγο… με το εντυπωσιακό μπαλέτο της Μόσχας! Μαγευτικές χορογραφίες, θεαματικά ακροβατικά, εντυπωσιακά κουστούμια, και άρτια τεχνική από καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου σε μια παράσταση στον πάγο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! «Moscow On Ice Ballet», στο Ιβανώφειο, από 7 έως 11 Νοεμβρίου, με το Διάσημο και Φημισμένο Ρωσικό Μπαλέτο Καλλιτεχνικού Πατινάζ, που Κατέκτησε και Ενθουσίασε το κοινό στην πρόσφατη Παγκόσμια Περιοδεία του!
Ιβανώφειο Γήπεδο Μπάσκετ (Αγίου Δημητρίου 159Β)τηλ. 2310 276451
Παραστάσεις:
– Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 20:30
– Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 20:30
– Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 20:30
– Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 17:00
– Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 20:30
– Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 17:00
– Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 – ώρα 20:30.
Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.