, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις 21 Αυγούστου… "κληρώνει" για "Δημήτρια"

Στις 21 Αυγούστου  αναμένεται να συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο θέμα των «Δημητρίων». Αν και η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης δεν έχει γίνει γνωστή, εκτιμάται ότι εκείνη την ημέρα η αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου θα εισηγηθεί στο σώμα εκ νέου το πρόγραμμα του θεσμού.
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου δεν πέρασε ο προγραμματισμός των 52ων Δημητρίων μετά από αίτημα της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη για ονομαστική ψηφοφορία. Στην επίμαχη ψηφοφορία, απουσίαζαν αρκετά στελέχη της διοίκησης, ενώ οι «Εντάξει» καταψήφισαν και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας»: Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Θανάσης Παπαναστασίου ψήφισαν «λευκό». Αποτέλεσμα να μην «περάσει» ο προγραμματισμός, την ώρα που ο προϋπολογισμός για την 52η Διοργάνωση των «Δημητρίων» υπερψηφίστηκε.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός δήμου Θεσσαλονίκης. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την διοίκηση για το γεγονός ότι τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» ήταν εκτός αίθουσας και δεν υπερψήφισαν την πρόταση της αντιδημάρχου Έλλης Χρυσίδου.
Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση επιτέθηκε στην αντιπολίτευση  αλλά και στην… εσωτερική αντιπολίτευση.  «Γίναμε μάρτυρες, για δεύτερη φορά, μιας ετερόκλητης συμμαχίας κατά την οποία οι ψήφοι των λίγων αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά, αθροίστηκαν με αυτούς της δεξιάς αντιπολίτευσης. Προσπάθησαν έτσι  να… πλήξουν την υλοποίηση του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού των «Δημητρίων» που είναι ταυτισμένα με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα «Δημήτρια» αποτελούν κορωνίδα πολιτιστικής και δημοκρατικής έκφρασης. Αυτοί που τα καταψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Β. Στολάκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.