, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα παζάρια μεταξύ μεσαζόντων και κτηνοτρόφων συνεχίζονται…

ÍÁÕÐËÉÏ ×ÁÓÁÐÉÊÏ ÁÑÍÉÁ

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπόρων και κτηνοτρόφων στο παζάρι της Δράμας, για τις τιμές του οβελία ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης κάλεσε τους συναδέλφους του να προχωρήσουν με βάση το νόμο στη διάθεση των αμνοεριφίων τους με απευθείας πώληση είτε στους καταναλωτές, είτε στους κρεοπώλες.

Μάλιστα κατήγγειλε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, τονίζοντας ότι σε σύσκεψη είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται να παρέμβουν στα πολυκαταστήματα, έτσι ώστε να αποτραπούν οι προσφορές των αμνοεριφίων και να μην πέσουν οι τιμές παραγωγού για τους κτηνοτρόφους.

Οι κτηνοτρόφοι δεν προτίθενται να πουλήσουν φέτος κάτω από 6 ευρώ/κιλό. Παράλληλα, ο κ. Καμπούρης επανέλαβε ότι η φετινή παραγωγή καταγράφεται μειωμένη ως και 30%, ενώ προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν άμεσα τις αγορές τους, γιατί εκτιμά ότι θα παρατηρηθούν ελλείψεις στην εσωτερική αγορά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.