, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον «αέρα» 30.000 σχολικά γεύματα στην Κεντρική Μακεδονία

φωτο eurokinissi.gr

Ευθύνη στον πρωθυπουργό για τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας του περί διανομής 30 χιλιάδων γευμάτων στα δημοτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας καταλόγισε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέντευξη του στον Alpha 98,9.
«Εμείς τα γεύματα δεν τα είδαμε. Ο πρωθυπουργός μας είπε αλήθεια με την έννοια ότι ήθελε, έχει ευθύνη όμως γιατί έπρεπε πριν το εξαγγείλει να έχει διασφαλίσει την υλοποίησή του. Αν τελειώσει η σχολική χρονιά τί νόημα έχει να δώσουμε τα συσσίτια; Όλα αυτά προκαλούν θλίψη. Ποτέ τα ψεύτικα, μεγάλα λόγια δεν με συγκινούσαν και πάντα τα «μυριζόμουν». Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα γίνει για τον χρόνο που εξαγγέλθηκε και αισθάνομαι πίκρα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Πρώτα να λέμε κάτι και μετά να το κάνουμε. Βιώνουμε την ασυνέπεια της εξαγγελίας του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι άλλο πράγμα το πλεόνασμα 3,5% που πρέπει να φτάσουμε ως χώρα και αν πετύχουμε κάτι πάνω από το 3,5%, μια από τις παροχές θα είναι τα συσσίτια και άλλο πράγμα είναι η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αφού μας άκουσε, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παροχή 30.000 γευμάτων στη Δυτική Θεσσαλονίκη σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Εμείς είπαμε ότι είναι πολύ σημαντικό αλλά να μην εξαγγέλλουν ημερομηνία γιατί και λόγω γραφειοκρατίας θα χρειαστούν 4,5 μήνες για το 1ο γεύμα. Μας είπε ότι θα γίνει το πολύ πολύ μέσα Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο κος Κυρίζογλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.