, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στον αστερισμό της ΕΡΤ…

ερττης Μαρίας Βλάχου

-Από τον περασμένο Νοέμβριο η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Και θεωρούνταν το πιο σίγουρο «μαγαζί»…

-Την τηλεοπτική κάλυψη αγώνων ταχύπλοων σκαφών που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι σε Ρόδο, Λέρο και Χανιά θα καλύψει η… ΕΤ3! Η διεξαγωγή των αγώνων διαρκεί δύο μέρες. Τα έξοδα των αγώνων που προϋπολογίζονται στο ποσό των 40.000 ευρώ θα πληρώσει ως χορηγία η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΥΓ. Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πληρώσει 10.000 ευρώ  για τη μετάδοση των αγώνων…

-Όσον αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, μαθαίνω ότι όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες θα δουν την πόρτα της εξόδου και αυτό γιατί το θέμα δεν ανήκει στις αρμοδιότητές της ΕΡΤ και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νομικό πλαίσιο. Αυτό λέγεται για την ώρα…

-Απογραφή. Η ΕΡΤ σήμερα αποτελείται από: Επτά τηλεοπτικά κανάλια, 29 ραδιοφωνικούς σταθμούς, από τους οποίους οι 7 έχουν έδρα την Αθήνα, οι 3 τη Θεσσαλονίκη και οι 19 είναι περιφερειακοί. Δύο μουσικά σύνολα και μία χορωδία ένα περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, Διαδικτυακό τόπο (www.ert.gr), ψηφιακό αρχείο και Web TV. Συνολικά εργάζονται 2.805 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 368 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.(τα στοιχεία είναι από το σαιτ της ΕΡΤ ΑΕ).

-Πολλά το έξοδα σκέφτηκε,μάλλον, η διοίκηση στην Αγγελάκη και ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΘ να της μειώσει τα νοίκια. Έτσι, πλέον, για τα τρία κτίρια που μισθώνει στην οδό Αγγελάκη από 17.500, πληρώνει 14.000 ευρώ! Και πάλι πολλά δεν είναι;

– Και ενώ φαινόταν ότι το θέμα της τοποθέτησης νέου Προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΤ3 είναι λήξαν και έχει βρεθεί και το πρόσωπο, μαθαίνω ότι το θέμα έχει «σκαλώσει» γιατί το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ λόγω και Παπαγεωργόπουλου. Ο διδάκτορ του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου διετέλεσε αντιδήμαρχος του π. Δημάρχου κι αυτο για καποιους ειναι μείον… Και που να βρεθεί τώρα πρόσωπο δικομματικής ή τριτοκομματιής αποδοχής!

– Όλα «ρολόι κύλησαν», τουλάχιστον από τεχνικής και σκηνοθετικής άποψης κατά την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις μνήμης της εβραϊκής κοινότητας. Απευθείας σύνδεση ,βέβαια, δεν… είδαμε λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. 

-Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη  Βαρθολομαίου,θα μεταδώσει η ΕΤ3 σε απευθείας σύνδεση με το Φανάρι την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, στις 9:30.

Ένας τεχνοκράτης, ο Γκίκας Μάναλης είναι αυτή τη φορά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ. Ο κ. Μάναλης, με μισθό 2.500 ευρώ καθαρά, είναι επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και διαδέχεται τον Νίκο Σίμο, που ήταν βέβαια και αυτός προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Το βιογραφικό του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου, ομολογώ ότι είναι εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων, πέρασε από τράπεζες, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Χρηματιστηρίο Αθηνών, τον όμιλο της ΕΧΑΕ,ΑΧΕΠΕΥ. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει Διδακτορικό Δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά και έχει λάβει και…Βραβείο Έρευνας!

 

#Tags: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.