, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στοπ στη Ξάνθη για το τρένο του ΠΑΟΚ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «δικέφαλος», εμφανώς κουρασμένος, παρά τις επτά(!) αλλαγές στην 11άδα του σε σχέση με το ματς Κυπέλλου της Πέμπτης και με τους Δεληγιαννίδη, Χαρίση, Κλάους βασικούς, αυτήν τη φορά «σκάλωσε» στην Ξάνθη, μένοντας στο 0-0.
Σπουδαίος βαθμός για τους Ακρίτες, σαν… νίκη, όπως τον χαρακτήρισε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο φινάλε, καθώς διατηρήθηκαν σε τροχιά Ευρώπης, με τον Ζίφκοβιτς, δε, να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, με μεγάλες αποκρούσεις.
Από την άλλη, με την απώλεια στα Πηγάδια, οι «ασπρόμαυροι» -με το μυαλό, πλέον, στη Σάλκε- επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην ΑΕΚ, αν νικήσουν, να τους πλησιάσουν επικίνδυνα.

Πώς έπαιξε

inner

Το ματς

inner

Μόνο ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι! Στην «καυτή», από το βροντερό «παρών» των οπαδών του «δικεφάλου», ατμόσφαιρα της… παγωμένης Ξάνθης, οι δύο ομάδες άργησαν να… ζεστάνουν τη μηχανή, αλλά όταν αυτό έγινε, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν. Στο 8’, ο Κίτσιου έκανε το γύρισμα, αλλά ο Δεληγιαννίδης δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να σπρώξει, απλά, την μπάλα στα δίχτυα, για να «απαντήσει» η Ξάνθη στο 11’, με το σουτ του Ντε Λούκας, σχεδόν από τη γραμμή της μικρής περιοχής, να περνάει μόλις άουτ!
inner
Από εκεί και πέρα και παρότι οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπαθούσαν να παίξουν μπάλα, δεν είχαμε το παραμικρό μπροστά από Ζίφκοβιτς και Γλύκο, μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 33’, λοιπόν, ο Σολτάνι έβγαλε τη σέντρα, με τον Γιουνές να μην προλαβαίνει στο… τσακ την κεφαλιά και ενώ ο Γλύκος ήταν εξουδετερωμένος. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν ο ΠΑΟΚ, αυτήν τη φορά, που «απάντησε» άμεσα, με τον Δεληγιαννίδη να κάνει το γύρισμα και τον Κάμπος να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο τελευταίος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 39’, καθώς πίεσε τον Ζίφκοβιτς, αναγκάζοντάς τον σε λάθος πάσα, πάνω στον Αθανασιάδη! Ο 28χρονος επιθετικός, όμως, δεν έκανε καλό σουτ, το δεκάλεπτο-φωτιά πέρασε και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια ισόπαλες, 0-0.
inner
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με εκείνο του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε… λυσσασμένα στον αγωνιστικό χώρο και στο 52’ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι: Ο Κάμπος έδωσε αριστερά του, στον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός, ωστόσο, μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίφκοβιτς, που βρέθηκε σε τρομερή βραδιά, όπως επιβεβαίωσε στο 66’. Τότε, στην κεφαλιά του Βαρέλα, έπειτα από σέντρα, αυτήν τη φορά, του Μπίσεσβαρ, ο Σέρβος γκολκίπερ πετάχτηκε και με τα ακροδάχτυλα, είπε ξανά «όχι» στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Και πάλι, όμως, όπως στο α’ μέρος, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε την κατοχή μπάλας, αλλά δυσκολευόταν (και όμως) στο να βγάλει τελική. Ο Πρίγιοβιτς, που αντικατέστησε τον Κλάους στο 62’, σήμερα, δεν έγινε… ήρωας, το σουτ του Μυστακίδη στα… χασομέρια, από το στρώσιμο του Ελβετού, πέρασε πολλά μέτρα άουτ και κάπως έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.
inner

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης (80’ Μεχία), Ντε Λούκας, Τριάδης (69’ Λάζιτς), Γιουνές, Σολτάνι (83’ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σιλά, Λισγάρας, Καμαρά.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης (57’ Λέοβατς), Κάμπος (76’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (62’ Πρίγιοβιτς).
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Γήπεδο: Πηγάδια
sport-fm.gr

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.