, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Μουσείο Ακρόπολης το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Από την Τρίτη 28 Αυγούστου, και για ένα έτος, το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, θα φιλοξενείται στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Αξίζει να αναφερθεί, πως το Κύπελλο – έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ- θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο είχε αποκτήσει το Κύπελλο σε δημοπρασία τον περασμένο Απρίλιο, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό και να το καταστήσει ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει: «Πιστεύοντας ότι το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».
Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης, και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης, Τρίτη – Κυριακή: 8 π.μ. έως 8 μ.μ., ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.. Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ. Κάθε Δευτέρα, κλειστά

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.