, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Eurobank

extralarge-eurobank

Την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προέκρινε το ΔΣ της Eurobank που συνεδρίασε σήμερα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ αξιολόγησε την αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και την συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης καθώς επίσης και την απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών, υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Επίσης, εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν τελικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η τράπεζα θα υποβάλει, ως οφείλει, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν, όπως άλλωστε προβλέπει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Σκοπός θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της τράπεζας, η προσαρμογή στις ανάγκες και τα νέα δεδομένα της εγχώριας και διεθνούς τραπεζικής αγοράς και η διατήρηση και επαύξηση της εταιρικής αξίας, επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Eurobank.

Το ΔΣ θα εισηγηθεί την κάλυψη της ΑΜΚ και επομένως την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της τράπεζας μέσω του ΤΧΣ στη Γενική Συνέλευση της 30ης Απριλίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.