, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο top 20 του National Geographic η Θεσσαλονίκη

n.gΣτους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου για το 2013 συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη το περιοδικό παγκοσμίου φήμης National Geographic, προτρέποντας τους αναγνώστες του να επισκεφτούν ανεπιφύλακτα την πόλη.

«Μολονότι η ευρωπαϊκή κρίση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, είναι τα μαγαζάκια του δρόμου ηλικίας ενός αιώνα, γεμάτα με ώριμα φρούτα και φρέσκια φέτα που συμβολίζουν την πόλη. Χτισμένα ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία κι οθωμανικές αντίκες βρίσκονται γκαλερί τέχνης, κλαμπς και μαγειρικά στέκια, όλα αποτέλεσμα του λαϊκού οράματος που έγινε πραγματικότητα από τη μεγάλη «καντο μόνος σου» νεανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης (περίπου 50% του πληθυσμού)» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι σημαντικότερες εκδηλώσεις της πόλης είναι το φεστιβάλ κινηματογράφου του Νοεμβρίου και η Έκθεση Βιβλίου του Μαϊου. Στα όσα πρέπει να γνωρίσει ο μελλοντικός επισκέπτης περιλαμβάνονται η Μοδιάνο, τα Λαδάδικα, η πλατεία Άθωνος και τα τρίγωνα Πανοράματος, το «χαρακτηριστικό γλυκό της πόλης».

Τέλος για τις …πολιτιστικές ανησυχίες των αναγνωστών προτείνεται η ταινία «Ποτέ την Κυριακή» για παρακολούθηση πριν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ο ρόλος που έκανε τη Μελίνα Μερκούρη γνωστή σε όλον τον κόσμο και παρουσίασε την ομορφιά της ελληνικής ζωής και του μπουζουκιού.

 Πηγή:liberty-news.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.