, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στυτική δυσλειτουργία: Από τι μπορεί να προκληθεί;

φωτο bigstockphoto.com

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί σε κάθε άνδρα. Μερικές φορές μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες “της στιγμής”, και να μην αποτελεί αιτία ανησυχίας, αλλά δεν είναι σπάνιο να γίνεται και χρόνιο πρόβλημα. Και ο μόνος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε είναι να εντοπίσουμε την ρίζα του προβλήματος. Ποιες είναι λοιπόν οι αιτίες που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία;

Κατάθλιψη

Η όρεξη για σεξ ξεκινάει πρώτα στον εγκέφαλο, και έπειτα μεταφέρεται στο υπόλοιπο σώμα. Και η κατάθλιψη μπορεί να καταστρέψει την λίμπιντό μας. Ακόμα χειρότερα, τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να έχουν εξίσου κακές συνέπειες, δυσκολεύοντας περισσότερο την κατάσταση.

Αλκοόλ

Η κατάχρηση αλκοόλ καταστρέφει την σεξουαλική μας ζωή—κάτι που σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας. Τα καλά νέα είναι πως η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοολούχων ποτών – κυρίως του κόκκινου κρασιού – έχει οφέλη για την καρδιά μας.

Στρες

Τίπιοτα δεν σκοτώνει την ερωτική μας διάθεση περισσότερο από το στρες—και όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι σωματικές συνέπειες του στρες, όπως ο κακός ύπνος, η κόπωση, η υπερφαγία και οι μυϊκοί πόνοι συνδέονται άμεσα με προβλήματα στην σεξουαλική ζωή.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην στύση σας με πολλούς τρόπους. Στον ψυχολογικό τομέα, δεν είναι σπάνιο να προκαλούνται προβλήματα αυτοπεποίθησης. Σωματικά, οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, της ορμόνης που ελέγχει την ανδρική λίμπιντο—όπως και την στύση.
πηγή iatronet.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.