, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκέντρωσαν δύο εκατ. υπογραφές για να παραιτηθεί ο Μόρσι

D3664E21C7D7A3E07225607F1A19A85CΔύο εκατομμύρια υπογραφές κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αντίπαλοι του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του και τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.

Αυτή η ανεξάρτητη εκστρατεία, που αποκαλείται “Ταμαρόντ” (σ.σ. “επανάσταση” στα αραβικά), ξεκίνησε την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου με στόχο να συγκεντρωθούν 15 εκατομμύρια υπογραφές.

“Επειδή η ασφάλεια δεν έχει επανέλθει, επειδή ο φτωχός ακόμη δεν έχει θέση, επειδή δεν υπάρχει πια αξιοπρέπεια για εμένα και τη χώρα μου (…) δεν σε θέλουμε άλλο” δηλώνουν στη διακήρυξή τους, που απευθύνεται ευθέως στον πρόεδρο Μόρσι.

“Η εκστρατεία ξεκίνησε επειδή ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να χειριστεί τις υποθέσεις της χώρας. Συγκεντρώσαμε περισσότερες από δύο εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι υποφέρουν πολύ από τις πολιτικές κρίσεις και την οικονομική κατάσταση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της “Ταμαρόντ”, Μαχμούντ Μπαντρ.

Οι οργανωτές σχεδιάζουν μια μεγάλη διαδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στις 30 Ιουνίου, στην πρώτη επέτειο από την ανάληψη της προεδρίας από τον Μόρσι.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης του προέδρου πάντως αμφισβήτησε τον αριθμό των υπογραφών. “Ο μόνος αναγνωρισμένος δημοκρατικός μηχανισμός είναι η κάλπη.

Και πρέπει όλοι να σέβονται το αποτέλεσμα της κάλπης, όποιο και αν είναι”, δήλωσε ο Άχμεντ Ράμι, ένας εκπρόσωπος του κόμματος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.