, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κορδελιό για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Με σύνθημα η “Αναπνοή είναι Δικαίωμα” η ανεξάρτητη κίνηση κατοίκων Κορδελιού-Ευόσμου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου-Κορδελιού, Εθνικής Αντιστάσεως με Ανδρέα Παπανδρέου γωνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η ανεξάρτητη κίνηση κατοίκων Κορδελιού-Ευόσμου «Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ», διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου-Κορδελιού, Εθνικής Αντιστάσεως με Ανδρέα Παπανδρέου γωνία.
Η αλόγιστη δράση των βιομηχανικών μονάδων που γειτνιάζουν με την περιοχή, έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Το δικαίωμα των κατοίκων να αναπνέουν καθαρό αέρα, από αυτονόητο κατάντησε ζητούμενο, ενώ οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας ολοένα και αυξάνονται. Συμπτώματα όπως έντονο τσούξιμο στα μάτια και το λαιμό, πονοκέφαλοι, εμετοί, δυσφορία στο αναπνευστικό, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους, που είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν τους ρύπους που εκλύουν οι συγκεκριμένες βιομηχανίες. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες το φαινόμενο αποκτά τραγικές διαστάσεις.
Οι προσπάθειες των τελευταίων οκτώ μηνών, από πλευράς της κίνησής μας, να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και υπουργικό επίπεδο προς ανεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης (δυσοσμίας), αντιμετωπίστηκαν με υποσχέσεις χωρίς, όμως, κανένα έως σήμερα πρακτικό αποτέλεσμα. Ακούσαμε για αναβάθμιση του σταθμού μέτρησης ρύπων στο Κορδελιό, για προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΠΘ και ΠΚΜ,η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει από τον Απρίλιο, που όμως ακόμη εκκρεμούν.
Την ίδια στιγμή, οι χορηγίες των εν λόγω βιομηχανιών εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτές, τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την ΠΚΜ.
Όσο όμως οι αρχές κωλυσιεργούν, η υγεία και οι ζωές των κατοίκων βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Η υπομονή και η ανοχή μας τελείωσε. Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και το διεκδικούμε.
Την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., σας καλούμε όλους να διαμαρτυρηθείτε μαζί μας, στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού, Εθνικής Αντιστάσεως με Ανδρέα Παπανδρέου γωνία”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.