, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκεντρώσεις για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

φωτο αρχείου

Διαδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη στην Αθήνα.
Υπό τον φόβο επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. είναι επί ποδός και αναμένεται να κατεβάσει στους δρόμους της Αθήνας περίπου 3.000 αστυνομικούς, που θα ακολουθούν τους διαδηλωτές.
Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ.
Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι με τις αυριανές διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών σχετίζεται και η βαλίτσα με τις 149 μολότοφ που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια, σε υπόγειο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυάρχου Νοταρά 12, όταν περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την έντονη μυρωδιά βενζίνης που αναδυόταν. Την υπόθεση αυτή ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.
Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται την Τρίτη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενδεικτικά σε Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.