, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συλλήψεις για κλοπές στην περιοχή της Ξηροκρήνης

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στην περιοχή της Ξηροκρήνης, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και του «Νόμου περί όπλων».
Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 28 ετών και 34 ετών αντίστοιχα, επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου πολυκατοικίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από ένοικο και τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου διέπραξαν τρεις διαρρήξεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά κρύσταλλα και κοσμήματα.
Επίσης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κοσμημάτων, τσαντών και σακών, διαρρηκτικά εργαλεία ένα παραβιασμένο χρηματοκιβώτιο, μαχαίρια και στιλέτα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.