, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συλλήψεις για φορολογικά εγκλήματα 6 εκ. ευρώ


Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επιχείρηση της αστυνομίας που αφορούσε την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.
Συνολικά συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.
Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
Από τη δράση της εγκληματικής ομάδας προκύπτει οικονομική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερβαίνει τα έξι εκατ. ευρώ.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 Εισαγγελικοί Λειτουργοί και 300 περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.