, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συλλήψεις τρομοκρατών την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις άνθρωποι διώκονται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι ξεκινούν σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.
Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας από την 5η ως την 7η Ιουλίου. Η αστυνομία είπε εξαρχής ότι οι συλλήψεις υπήρξαν αποτέλεσμα μακρόχρονων επιχειρήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών και δεν σχετίζονταν με τους επικείμενους Αγώνες.
Η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις άνδρες, ο Ρίτσαρντ Νταρτ, ο Ιμράν Μαχμούντ και ο Τζαχανγκίρ Έιλομ, κατηγορούνται ότι ταξίδεψαν στο Πακιστάν για να εκπαιδευτούν και ότι προετοίμαζαν επιθέσεις, ενώ μια γυναίκα, η Ρουξάνα Μπέγκουμ, κατηγορείται ότι κατείχε έγγραφα χρήσιμα στους τρομοκράτες.
Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα ζούσαν σε διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου. Αναμένεται να τους ασκηθούν επίσημα διώξεις σε δικαστήριο εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.