, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συμφωνούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ στη συγχώνευση


Την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τη ΔΕΘ – Helexpo, εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι αναμένει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.
 
Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα της ενσωμάτωσης του ΟΠΕ στο παραπάνω σχήμα, ο Σύλλογος σημειώνει ότι η κίνηση αυτή βρίσκεται προς θετική κατεύθυνση αφού η νέα εταιρία με έδρα την Θεσσαλονίκη θα έχει επιπρόσθετο αντικείμενο για το οποίο άλλωστε έχει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία.
 
«Θέλουμε όμως να επιστήσουμε την προσοχή στην τεχνική διαδικασία ενσωμάτωσης του ΟΠΕ στο παραπάνω σχήμα, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας αλλά και η βιωσιμότητά της», προσθέτει.
 
Τέλος, οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ υπογραμμίζουν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης, εφόσον διασφαλίζεται απόλυτα η παραμονή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκθεσιακών κέντρων υπό την ΔΕΘ ΑΕ και την πόλη της Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των φορέων στο διοικητικό σχήμα του φορέα, η λειτουργία του management με τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά κριτήρια και η μορφή του σχήματος που θα δίνει την δυνατότητα συνεργασίας με διεθνή επενδυτή εξειδικευμένο στην εκθεσιακή βιομηχανία, αλλά και την όσο δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση του σημαντικού για την πόλη έργου, της δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου (ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου) και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων βάσει του νόμου 2687/99.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.