, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη με Κυβερνήτη Νοτίου Σινά Στρατηγό Khaled Fouda

Την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη Νοτίου Σινά, Στρατηγό Khaled Fouda, επ΄ ευκαιρία επίσκεψής του στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Όρους Σινά που φιλοξενεί το Υπουργείο Εξωτερικών το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου. Παρών στις συνομιλίες ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραιθώ κ.κ. Δαμιανός, ο οποίος παρακολουθεί, επίσης, τις εργασίες της εν λόγω εκδήλωσης.
Οι συνομιλίες ανέδειξαν την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Ο Κυβερνήτης Νοτίου Σινά διαβεβαίωσε για την προσήλωση της Αιγύπτου στον στόχο καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και τις συνθήκες ασφαλείας που, με προσωπική του μέριμνα, επικρατούν στο Νοτίου Σινά και την περιοχή γύρω από την Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης, ενθαρρύνοντας την επάνοδο του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα μας στο άλλοτε υψηλό επίπεδο.
Στην αντιπροσωπεία που πλαισίωνε τον κ. Υφυπουργό συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσφατη πρόταση του Κυβερνήτη Νοτίου Σινά προς τον κ. Υφυπουργό για αδελφοποίηση των πόλεων Sharm-el-Sheikh και Ηρακλείου, η οποία, όπως τόνισε, θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, αλλά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο Δήμων  στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα.

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.