, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συναντήθηκαν Μπουτάρης-Καράογλου


Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση, η συνάντηση ήταν ουσιαστική, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ, παραλληλίζοντας τες με αυτές της Γενικής Γραμματείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ακόμα ο δήμαρχος  ενημέρωσε τον υπουργό για τις θέσεις του δήμου, για την Έκθεση το λιμάνι, το μετρό και τα μέσα συγκοινωνίας. «Θα παλέψουμε μαζί για τις διεκδικήσεις του δήμου» , κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Στη δική του δήλωση ο υπουργός τόνισε ότι ο στόχο είναι κοινός, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πόλης.
Και οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι δεν θέλουν ένα υπουργείο στην παλαιά του μορφή, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς προϋπολογισμό.
Τέλος, η πρώτη συνάντηση εργασίας ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, με όλους τους δημάρχους και τη συμμετοχή της αντιπεριφέρειας, για την τελική ευθεία των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.