, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συναυλία για δύο πιάνα στο μενού των Δημητρίων


Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συναυλία για δύο πιάνα, με τους μουσικούς Στέφανο Θωμόπουλο και Πρόδρομο Συμεωνίδη στο πλαίσιο των 47ων “Δημητρίων” που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Ο Στέφανος Θωμόπουλος και ο Πρόδρομος Συμεωνίδης, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, έρχονται στη γενέθλια πόλη, για μία βραδιά αφιερωμένη στα χορικά των Bach, Kurtag, Ανισέγκου και Messiaen. Ο μουσικός όρος «χορικό» αναφέρεται σε μικρής κλίμακας μονόφωνο θρησκευτικό ύμνο, συνοδευόμενο αρμονικά από τρεις πρόσθετες φωνές. Ως μουσικό είδος άνθισε κυρίως με τον Bach, ενώ ο Gyorgy Kurtag μετέγραψε μεγάλο αριθμό χορικών του γερμανού συνθέτη, σε έργα για δύο πιάνα ή ένα πιάνο και τέσσερα χέρια. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν ακόμη η σύνθεση του Αντώνη Ανισέγκου «Enkidu» και το έργο «Visions de l’Amen» του Olivier Messiaen.
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο από το Art Shop του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις τιμές των  10 και των 5 ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.