, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη για υπόθεση απάτης με αγοραπωλησία οχήματος μέσω διαδικτύου

Στην αυτόφωρη σύλληψη 43χρονου ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σχετικά με αγοροπωλησία οχήματος μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Σε βάρος του συλληφθέντα και ενός συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα», «Πλαστογραφία» και «Άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης».
Ειδικότερα, 36χρονος ημεδαπός, μετά από ανάρτηση αγγελίας πώλησης του αυτοκινήτου του, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του και απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στον 36χρονο άντρα, πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων και φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία άλλου παθόντα.
Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, απογευματινές ώρες της ίδια ημέρας καθορίστηκε ραντεβού, όπου παραδόθηκε το αυτοκίνητο στον νέο «αγοραστή», ενώ μεταγενέστερα διαπιστώθηκε ότι για το εν λόγω όχημα αναρτήθηκε εκ νέου αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 43χρονο ημεδαπό (συνεργό του άγνωστου άντρα), ο οποίος αποπειράθηκε να πωλήσει το παραπάνω Ι.Χ. αυτοκίνητο του 36χρονου.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.