, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη μετά από… καταδίωξη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη μέλους συμμορίας που ενέχεται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.
Πρόκειται για 52χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δυο συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε «Παράνομη μεταφορά – Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Παράνομη είσοδο στη Χώρα», «Αντίσταση», «Απείθεια», «Απλή σωματική βλάβη» και παράβαση που αφορά στον «Κ.Ο.Κ.».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (16-07-2017) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών (ύψος Γαλλικού ποταμού), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη στην Επαρχιακή Οδό Χαλάστρας – Κυμίνων κατά την οποία το παραπάνω όχημα εξετράπη της πορείας του και έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν ο συλληφθείς και έτερος συνεργός, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά (8) αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ έκαστος.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.