, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη ο Αλβανός εθνικιστής που έκαιγε ελληνικές σημαίες

Στη σύλληψη του Ταχίρ Βέλιου, φέρεται να είναι ο επικεφαλής εξτρεμιστικής οργάνωσης που ονειρεύεται την επάνοδο της Μεγάλης Αλβανίας, προχώρησαν οι Αλβανικές αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια, ενώ αναφέρεται επίσης πως συνελήφθη εξαιτίας των καταδρομικών επισκέψεων που πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, στις οποίες υπέστειλε και έκαψε τις ελληνικές σημαίες.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μαζί με δύο ακόμη συνεργάτες του, κρατούνται από τις Αλβανικές αρχές και κατηγορούνται για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και την δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι, παράλληλα με την δραστηριοποίησή του, ζητούσε επανειλημμένως την άμεση απέλαση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.