, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα του Ντόρτμουντ, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία διευκρινίζοντας ότι το κίνητρο της ενέργειας δεν ήταν “τρομοκρατικό”, αλλά οικονομικό.
“Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έδωσε εντολή για την σύλληψη σήμερα 21 Απριλίου 2017 ενός γερμανορώσου υπηκόου, 28 ετών, του Σεργκέι Β., από πράκτορες της (επίλεκτης μονάδες) GSG9”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος, ο οποίος κερδοσκοπούσε επί της πτώσης της αξίας της μετοχής της ομάδας, ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση.
Στις 11 Απριλίου, λίγη ώρα πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μονακό στη Βεστφαλία, το λεωφορείο που μετέφερε την γερμανική ομάδα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με τρεις εκρήξεις που έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του οχήματος. Οι βόμβες ήταν γεμάτες με μεταλλικές ράβδους μήκους περίπου 70 χιλιοστών, με μία περόνη που βρέθηκε σε απόσταση 250 μέτρων από την έκρηξη.
Οι γερμανικές αρχές άνοιξαν έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον προσδιορισμό «τρομοκρατική» για την ενέργεια, κρίνοντας τότε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για την φύση της επίθεσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.