, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την Ένωση Κινέζων Ελλάδος

Μία συνεργασία με πολύ ιδιαίτερο και πολύπλευρο ενδιαφέρον, αλλά και με πολλές προοπτικές, εγκαινίασαν σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η Ένωση Κινέζων Ελλάδας.

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις εκδηλώσεις της οποίας φέτος η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς και του προέδρου της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας κ.Fengping Li, παρουσία του προέδρου της Helexpo ΔΕΘ κ.Τάσου Τζήκα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Helexpo ΔΕΘ κ.Κυριάκου Ποζρικίδη και του μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ.Τέλη Ζουρνατσίδη.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε: “Ήταν μία σκέψη που είχαμε καιρό, με την ευκαιρία της ΔΕΘ και του ότι η Κίνα είναι τιμώμενο πρόσωπο, θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά μας μια μεγάλη σε αριθμό κοινότητα, να τους βοηθήσουμε να μάθουν καλύτερα τον αθλητισμό, το μπάσκετ και φυσικά τον ΠΑΟΚ και μέσα από αυτή την συνεργασία να βοηθηθούν και οι δυο πλευρές”.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας κ.Li δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου: “Η Κινέζικη κοινότητα στη Θεσσαλονίκη αριθμεί πάνω από 2.000 άτομα και χαιρόμαστε που μετά το ποδόσφαιρο, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Θα μπορούν και τα νέα παιδιά μέσω του αθλητισμού να μάθουν καλύτερα την Ελληνική νοοτροπία, ενώ εγώ προσωπικά χαίρομαι που σήμερα φόρεσα την φανέλα με την οποία ο ΠΑΟΚ και ο κ.Πρέλεβιτς κέρδισαν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο”.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo ΔΕΘ κ.Ποζρικίδης σχολίασε από την πλευρά του: “Η 82η ΔΕΘ έρχεται, η Κίνα είναι τιμώμενη χώρα, έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την Ένωση Κινέζων Ελλάδας και μετά και την ιδέα που είχε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν μία καλή ευκαιρία για να βάλουμε και τον αθλητισμό σε όλη αυτή την διαδικασία. Ήταν μία πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας, η ΔΕΘ είναι μία πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και τώρα, με αυτή την συνεργασία γίνεται και μία πλατφόρμα συνεργασίας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα δούμε λοιπόν μια συνεργασία σε πολλά επίπεδα και ένα μέρος της κερκίδας με εκπροσώπους της Κινεζικής κοινότητας από την Θεσσαλονίκη να απολαμβάνει και να χαίρεται το όμορφο μπάσκετ που ελπίζουμε ότι θα παίζει ο ΠΑΟΚ”.
Στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη της επαφής των μελών της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης προκειμένου να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, τόσο σαν μορφή διασκέδασης όσο και σαν δυνατότητα άθλησης για τις νεαρότερες ηλικίες, μαζί με την οργάνωση επισκέψεων στο PAOK Sports Arena για ξενάγηση στους χώρους του γηπέδου και παρακολούθηση αγώνων του ΠΑΟΚ, αλλά και την ενεργή υποστήριξη των επαφών του ΠΑΟΚ με εταιρίες Κινεζικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.