, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνταξιοδοτήθηκε στα 28 της με περισσότερα από 2 εκατομμύρια στην άκρη!

φωτο eurokinissi.gr

Οι millennials, η γενιά στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι αποφεύγουν την συνταξιοδότηση ως είθισται ως τώρα και στοχεύουν στην οικονομική τους ελευθερία.

Όπως εξηγούν millennials που έχουν κατακτήσει την οικονομική τους ανεξαρτησία και έχουν αποσυρθεί πολύ νωρίς από τον εργασιακό βίο
Η ανεξαρτησία τους έρχεται από την απόσυρση τους από τον εργατικό βίο και επιδιώκουν να συνταξιοδοτηθούν σε νεαρή ηλικία εξικονομώντας ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού ή/και παράλληλης μείωσης των εξόδων.
Χαρακτηστικό παράδειγμα η Τζ.Π. Λίβινγκστον, η οποία κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στα 28 της χρόνια, έχοντας βάλει 2,25 εκατομμύρια δολάρια στην άκρη. Εργάστηκε στον χρηματιστηριακό κλάδο των ΗΠΑ για επτά χρόνια και κατάφερε να εξοικονομήσει ένα ποσό που η ίδια θεώρησε επαρκές.
Όπως εξηγεί η 29χρονη σήμερα Λίβινγκστον, έβαζε κάθε χρόνο στην άκρη τουλάχιστον το 70% των εσόδων από την εργασία της. Συνειδητά επέλεξε μία πόλη (τη Νέα Υόρκη) και έναν κλάδο (αυτόν των χρηματοοικονομικών που μπορούσε να της προσφέρει τη μέγιστη δυνατότητα για την υλοποίηση του σχεδίου της.
Μάλιστα, όπως λέει η ίδια μιλώντας στο CNN, η συνταξιοδότηση ήταν κάτι που την απασχολούσε από τα εφηβικά της κιόλας χρόνια και γι αυτό είχε αρχίσει από νωρίς να σχεδιάζει τα πλάνα της. «Ήθελα να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη και να συνταξιοδοτηθώ νωρίς», υποστηρίζει και προσθέτει: «περιπλανιόμουν σε βιβλιοπωλεία ως έφηβη αναζητώντας βιβλία με περιεχόμενο για πρόωρη συνταξιοδότηση».
«Προέρχομαι από μία οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή. Οι γονείς μου φρόντιζαν πάντα να μου υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να επικεντρώνεσαι στο να εξασφαλίζεις τα απαραίτητα στον εαυτό σου», καταλήγει η Λίβινγκστον.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.