, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνταξιούχοι «επέστρεψαν» στον Γ. Κατρούγκαλο τις επιστολές του ως «απαράδεκτες»

katrougkalos_
Τις επιστολές που τους είχε στείλει ο υπουργός Εργασίας «επέστρεψαν» συμβολικά, ως «απαράδεκτες» συνταξιούχοι, μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, σε συγκέντρωσή τους, το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
«Επιστρέφουμε τις επιστολές που μας έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος, γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία» δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, που έκανε λόγο για μειώσεις που ξεπερνούν 150 ευρώ μηνιαίως.
Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου, όταν ενημερώθηκαν ότι απουσίαζε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), στην οποία σκόπευαν να δώσουν τις επιστολές για να τις επιστρέψει στον αρμόδιο υπουργό, τις έκαψαν έξω από την πύλη του Διοικητηρίου.
Ο υπουργός Εργασίας εξηγούσε στις επιστολές αυτές το πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων μετά τον επαναϋπολογισμό των επικουρικών, διαβεβαίωνε ότι δε θα γίνει άλλη μείωση, καθώς και ότι το ύψος των συντάξεων θα αυξάνεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.
Οι συνταξιούχοι έκαναν λόγο για «μεγάλες περικοπές» στις επικουρικές, που διαμορφώνουν σημαντικά προς τα κάτω το συνολικό ποσό της σύνταξής τους και ζήτησαν επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ της κρίσης και δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη.
«Όσο η οικονομία λειτουργεί με βάση το κέρδος, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο το ασφαλιστικό θα βρίσκεται επάνω στο τραπέζι των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, το ίδιο οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζονται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, που βρέθηκε στη συγκέντρωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.